Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Trouwring na 24 jaar gevonden dankzij metaaldetector

Geplaatst opzaterdag 24 oktober 2020 - 18:23

Na 24 jaar is de trouwring van Ton en Margit Pijls uit Buggenum terecht. Het kostbare sieraad werd gevonden door Wolf Alberts, met een metaaldetector, op de akker van Ton.

Het was een bijzondere gewaarwording maandag. Ton kreeg een appje van zijn dochter: er stond iemand aan de deur die zijn trouwring op de landbouwgrond had gevonden.

Video: L1

Verloren tijdens het rooien
Ton had nooit verwacht dat het sieraad nog boven water zou komen. 24 jaar geleden verloor hij de ring tijdens het rooien van de aardappelen. Althans, dat vermoeden had Ton. Zeker wist hij het natuurlijk niet.

Samen met zijn vrouw heeft hij toen op de akker gezocht.

Overal gezocht
Ook thuis werd in alle hoeken en gaten gekeken, want je weet maar nooit. Misschien was het sieraad toch op een ander moment van zijn vinger geschoven. Marit weet het nog goed. "Na een tijdje denk je: 'hij kan overal liggen'. Hij kan met de aardappelen zijn meegegaan. Of met de vrachtwagen. Je weet niet waar je zoeken moet. Dat is onbegonnen werk."

Metaaldetector
Vinder Wolf Alberts is een fanatiek speurder met zijn metaaldetector. Een jaar geleden ontmoette hij Ton bij diens akker. Wolf vroeg of hij op de akker mocht speuren met zijn detector. Dat was geen probleem. Ton vertelde hem ook dat hij daar 24 jaar geleden zijn gouden trouwring verloren was.

Lekker ontstressen
"Afgelopen maandag was het mooi weer. Dus wilde ik lekker ontstressen op de akker. Ineens kreeg ik een hele mooie piep. Ik zette de schep in de grond en zag een mooi glinsterend ringetje. Ik moest direct aan Ton denken. Dat moest zijn ring wel zijn", vertelt Wolf.

De ring ziet er na al die jaren in de grond nog prima uit. De trouwdatum 19-8-1994 en de naam van Margit zijn nog goed te lezen. "Hij zit wat strakker. In 1996 zat hij echt los. Ik kon hem goed draaien. Dat was ook de reden dat ik hem kwijt ben geraakt", zegt Ton.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen