Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Tropische onweersbuien bereiken Zuid-Limburg

Geplaatst opwoensdag 12 augustus 2020 - 17:37

Over Zuid-Limburg trekken aan het einde van woensdagmiddag tropische onweersbuien. Zo werd onder andere Heerlen getrakteerd op hagel.

Voor Limburg geldt tot 22:00 uur code geel vanwege de onweersbuien met windstoten. Het KNMI adviseert daarbij om open water en open gebied te mijden en niet te schuilen onder bomen.

Overlast
De brandweer heeft tot nu toe zo'n tien meldingen gekregen van stormschade of wateroverlast. Inwoners van Heerlen melden dat daar flinke hagelstenen vielen en sprake zou zijn van een windhoos. "Gevaarlijk om buiten te zijn."

Omgevallen bomen
Onder andere in Maastricht, Eijsden, Valkenburg, Cadier en Keer, Eckelrade, Margraten, Reijmerstok, Kerkrade en Heerlen hebben de buien voor stormschade en wateroverlast gezorgd. Het gaat volgens een brandweerwoordvoerder met name om water in huizen en ondergelopen kelders. Ook was er een melding van een blikseminslag. Verder moest de brandweer in actie komen voor omgevallen bomen die op de weg terecht waren gekomen, zoals in Cadier en Keer.

In Kerkrade leidde de plensbui tot wateroverlast:

Video: Track '88

Langzaam
Een aantal buien trok vanuit België rond 16:00 uur Zuid-Limburg binnen. De buien trekken volgens Meteo Limburg maar langzaam over. Lokaal is er kans op hagel, forse windstoten en veel regen. Maar er zijn ook plaatsen waar het droog blijft.

Fikse onweersbuien
Dinsdag werd vooral Midden-Limburg geteisterd door fikse onweersbuien die gepaard gingen met hagel of flinke regenbuien. Verzekeraar Interpolis had woensdagochtend al ruim 80 meldingen van vooral waterschade.

Lees ook: Ruim 80 schademeldingen na tropische onweersbui

Lees hier de uitgebreide weersverwachting van woensdagavond en de komende dagen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen