Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Tropische onweersbuien bereiken Zuid-Limburg

Geplaatst opwoensdag 12 augustus 2020 - 17:37

Over Zuid-Limburg trekken aan het einde van woensdagmiddag tropische onweersbuien. Zo werd onder andere Heerlen getrakteerd op hagel.

Voor Limburg geldt tot 22:00 uur code geel vanwege de onweersbuien met windstoten. Het KNMI adviseert daarbij om open water en open gebied te mijden en niet te schuilen onder bomen.

Overlast
De brandweer heeft tot nu toe zo'n tien meldingen gekregen van stormschade of wateroverlast. Inwoners van Heerlen melden dat daar flinke hagelstenen vielen en sprake zou zijn van een windhoos. "Gevaarlijk om buiten te zijn."

Omgevallen bomen
Onder andere in Maastricht, Eijsden, Valkenburg, Cadier en Keer, Eckelrade, Margraten, Reijmerstok, Kerkrade en Heerlen hebben de buien voor stormschade en wateroverlast gezorgd. Het gaat volgens een brandweerwoordvoerder met name om water in huizen en ondergelopen kelders. Ook was er een melding van een blikseminslag. Verder moest de brandweer in actie komen voor omgevallen bomen die op de weg terecht waren gekomen, zoals in Cadier en Keer.

In Kerkrade leidde de plensbui tot wateroverlast:

Video: Track '88

Langzaam
Een aantal buien trok vanuit Belgi√ę rond 16:00 uur Zuid-Limburg binnen. De buien trekken volgens Meteo Limburg maar langzaam over. Lokaal is er kans op hagel, forse windstoten en veel regen. Maar er zijn ook plaatsen waar het droog blijft.

Fikse onweersbuien
Dinsdag werd vooral Midden-Limburg geteisterd door fikse onweersbuien die gepaard gingen met hagel of flinke regenbuien. Verzekeraar Interpolis had woensdagochtend al ruim 80 meldingen van vooral waterschade.

Lees ook: Ruim 80 schademeldingen na tropische onweersbui

Lees hier de uitgebreide weersverwachting van woensdagavond en de komende dagen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen