Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Triatlete De Vries wil na wereldtitel naar Hawaii

Geplaatst opdinsdag 14 september 2021 - 7:51

Sarissa de Vries uit Maastricht werd afgelopen zondag wereldkampioen triatlon op de lange afstand. De Vries kijkt trots terug, maar heeft de blik ook al op de toekomst gericht. "Het is plan is om me te kwalificeren voor de triatlonwedstrijd in Hawaii."

De wereldtitel die De Vries afgelopen zondag veroverde in Almere geeft namelijk geen recht op een rechtstreeks ticket voor de meest populaire en prestigieuze triatlonwedstrijd van het jaar.

Spierpijn
De Maastrichtse heeft nog volop last van spierpijn na haar inspanningen op zondag, toen ze 3,8 kilometer moest zwemmen, 180 kilometer moest fietsen en een marathon liep. "Ik loop met hele kleine pasjes rond", zegt De Vries, die een persoonlijk en Nederlands record neerzette. De wereldtitel pakken in eigen land was voor De Vries bijzonder. "Ik heb twee jaar geleden de lange afstand gekozen en om nu wereldkampioen te worden in eigen land is heel mooi."

Na de wereldtitel in eigen land, gaat de focus nu op de wedstrijd in Hawaii. "Als ik weer zo'n race kan neerzetten, zou het moeten lukken om me daar voor te kwalificeren."

Lees ook: Sarissa de Vries pakt wereldtitel en record triatlon

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen