Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Treinspotters op hun wenken bediend in Blerick

Geplaatst opmaandag 22 oktober 2018 - 15:52

Een twintigtal treinspotters had een goede dag in Blerick, zondag. Ze waren uitgerukt voor bijzondere locomotieven die naar de loods van het Spoorwegmuseum werden vervoerd.

In Blerick, langs het spoor, staat de monumentale wagenmakerij uit 1890. Sinds enkele jaren wordt het gebouw gebruikt als opslag, depot en werkplaats van het Nationale Spoorwegmuseum in Utrecht.

Zondagmiddag werden enkele locomotieven uit de jaren '50 naar de loods gebracht. Treinspotters grepen dat aan om foto's te kunnen maken.

Uit hele land
Volgens de spotters gaat het om locomotieven die in 1953 voor het laatst op het Nederlandse spoor hebben gereden. Uit het hele land waren geïnteresseerden richting Blerick gekomen.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen