Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Trappen lopen tijdens loodzware marathon

Geplaatst opzaterdag 5 oktober 2019 - 18:13

Zo'n 600 mensen namen zaterdag deel aan de Trappenmarathon in Landgraaf, die gezien wordt als zwaarste marathon van Nederland. Ze beklommen de 508 treden van de Wilhelminaberg.

Het is de vijfde editie van het evenement.

Gekkenwerk
De deelnemers konden kiezen tussen verschillende afstanden, van vijf kilometer tot de marathon. De trap is 248 meter lang. "Veel mensen betitelen dit als een heldendaad, maar sommigen zeggen ook dat het gekkenwerk is. Je moet er ook een beetje gek zijn om dit te willen doen, maar dat maakt het nou juist bijzonder. Dit is sowieso de zwaarste marathon van Nederland", zegt organisator Danny Roufs.

Video: L1

Uniek
Het is niet alleen een nationaal erkende 'challenge', maar ook internationaal. Mensen uit Belgiƫ, Duitsland, Frankrijk, en zelfs Zwitserland reizen naar Landgraaf af om de trappen te bestormen. "Dat is gewoon super. Wij trekken niet alleen steeds meer mensen uit Nederland maar ook uit het buitenland. Dat zegt veel over dit evenement. Dit is gewoon uniek", zegt Roufs.

Limiet bereikt
Wie 'last-minute' nog besloot om deel te nemen aan dit evenement had pech, want de Trappenmarathon was volgeboekt. "We hebben ons limiet nu wel bereikt. Het is natuurlijk fantastisch dat het evenement in vijf jaar tijd zo gegroeid is, maar we kunnen niet veel groter meer worden. En dat willen wij tevens ook niet. Ons doel is om kwalitatief te groeien en niet kwantitatief. Dat zou ten koste gaan van de deelnemers zelf."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen