Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Trainer Jo Smeets over competitiestart Bevo

Geplaatst opdinsdag 26 oktober 2021 - 6:30

Handbalcoach Jo Smeets heeft zijn eigen functie ter discussie gesteld na de matige competitiestart van Herpertz Bevo uit Panningen. "Het bestuur viel daarvan achterover."

Smeets deed zijn uitspraken in het L1-programma AvondGasten Sport.

Niet gewonnen
Bevo kent geen beste competitiestart in de BeNeLeague Handbal. In de eerste zeven wedstrijden werd er niet gewonnen. "Het draait slecht", erkent ook de trainer. "We hebben zes wedstrijden verloren en een keer gelijkgespeeld."

Toch is er volgens de coach geen paniek geweest binnen de vereniging. "Ik heb zelf de vraag gesteld of het niet tijd is voor een andere aanpak of een andere trainer. Het bestuur en de technische staf viel daarvan achterover."

L1 sprak met een aantal spelers over de werkwijze van Smeets:

Verlenging
Smeets spreekt vaker met zijn spelers over wat zij willen. "Ik vraag na elk seizoen de spelers wat zij van mij vinden en wat zij willen met het oog op komend seizoen. Pas daarna bekijk ik of ik mijn contract verleng. Als de spelers niet willen, doe ik dat niet." De Belg, die al sinds 2017 hoofdtrainer is bij Bevo, is vol lof over de omgeving waarin hij werkt: "Het is een aangename groep en een topvereniging."

Lees ook: Europees avontuur Herpertz Bevo voorbij

Assistent
Tot afgelopen vrijdag was Smeets ook assistent-bondscoach bij de Belgische handbalmannen. De bondscoach, Arnaud Calbry, besloot echter om op te stappen, waardoor ook Smeets vertrok. Volgens Smeets zijn hij en Calbry niet vrijwillig gegaan. "Ik zag het totaal niet aankomen. We hebben vorige week nog overleg gehad over de komende kwalificatiewedstrijden. Een halfuur later kreeg ik een berichtje met de boodschap dat hij ontslagen was."

"Ik heb moeite met de manier waarop het ontslag gegaan is", vervolgt de Belg zijn verhaal. "Blijkbaar hebben spelers met de voorzitter gesproken. De voorzitter heeft vervolgens Calbry gebeld en gevraagd om ontslag te nemen."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen