Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Traditionele pelgrimstocht naar Banneux

Geplaatst opzondag 24 december 2017 - 14:33

De traditionele Kerstvoettocht van Valkenburg naar het bedevaartsoord Banneux in België vindt zondag weer plaats.

Zondagochtend kregen de wandelaars de reiszegen na een mis in de kerk in Valkenburg. Daarna begon de voettocht naar Banneux. De tocht is ongeveer 50 kilometer. 's Avonds is er traditioneel een mis in een kapel in Banneux.

Pelgrims
150 deelnemers hebben zich aangemeld voor de wandeltocht. Volgens de organisatie zullen er uiteindelijk vele honderden mensen meelopen. Onderweg sluiten soms namelijk grote groepen pelgrims aan.

Maria
In de advent trekken vanuit een groot aantal Zuid-Limburgse parochies groepen pelgrims naar Banneux . In de dagen tussen 15 januari en 2 maart 1933 verscheen hier de maagd Maria acht maal aan het elfjarige meisje Mariėtte Beco.

Traditie
De tocht heeft sinds 1933 elk jaar plaatsgehad met uitzondering van de oorlogsjaren wegens gesloten landsgrenzen. Daarnaast werd de tocht nog een keer afgelast in 2010, wegens enorme sneeuwval.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen