Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Torenspits in ere hersteld op Warblingshuis

Geplaatst opvrijdag 19 april 2019 - 18:28

Het Warblingshuis in Doenrade is sinds vrijdag voorzien van een torenspits. Die werd tijdens de restauratie van het Rijksmonument onder grote belangstelling erop geplaatst.

De torenspits is daarmee na lange tijd in ere hersteld.

Restauratie
In november is de restauratie begonnen van het Warblingshuis, dat vroeger het huis van voormalig vicaris Warblings was. Het Rijksmonument ligt naast de kerk en pastorie. De vicariaatswoning wordt nu verbouwd tot zes huurappartementen voor ouderen. Een belangrijk moment van de restauratie is het terugbrengen van de torenspits.

Video: Hikmet Kuskal

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen