Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Torenspits in ere hersteld op Warblingshuis

Geplaatst opvrijdag 19 april 2019 - 18:28

Het Warblingshuis in Doenrade is sinds vrijdag voorzien van een torenspits. Die werd tijdens de restauratie van het Rijksmonument onder grote belangstelling erop geplaatst.

De torenspits is daarmee na lange tijd in ere hersteld.

Restauratie
In november is de restauratie begonnen van het Warblingshuis, dat vroeger het huis van voormalig vicaris Warblings was. Het Rijksmonument ligt naast de kerk en pastorie. De vicariaatswoning wordt nu verbouwd tot zes huurappartementen voor ouderen. Een belangrijk moment van de restauratie is het terugbrengen van de torenspits.

Video: Hikmet Kuskal

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen