Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Toneelvereniging schenkt gemeente mondkapjes

Geplaatst opwoensdag 28 oktober 2020 - 20:46

Toneelvereniging De Krottepoffers in Nederweert schenkt de gemeente ruim 700 handgemaakte mondkapjes.

De gemeente verdeelt de mondkapjes over 150 geselecteerde gezinnen die het niet breed hebben.

Duizenden
De vrijwilligers die doorgaans kleding maken voor het toneelgezelschap grepen de coronacrisis aan om mondkapjes te maken. Maria van der Kruijs van De Krottepoffers heeft er inmiddels duizenden gemaakt. Ze begon toen het normale werk na de eerste lockdown stilviel. "Vrijwel direct werd gedacht om de toneelkleding aan de kant te leggen en over te gaan tot het maken van mondkapjes".

Mondkapjes
Ze werden tegen kostprijs verkocht. Maar toen de toneelvereniging hoorde dat de gemeente mondkapjes wilde uitdelen aan mensen met een kleine beurs, doneerde de vereniging direct de resterende voorraad.

Dienstverlenend
Volgens wethouder Carla Dieteren staat de telefoon niet roodgloeiend voor de gratis mondkapjes. "Maar we willen dienstverlenend zijn naar mensen met een kleine beurs en het initiatief van De Krottepoffers komt precies op het goede moment."

De gezinnen krijgen komend weekend de mondkapjes met de post thuisgestuurd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen