Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Toneelvereniging schenkt gemeente mondkapjes

Geplaatst opwoensdag 28 oktober 2020 - 20:46

Toneelvereniging De Krottepoffers in Nederweert schenkt de gemeente ruim 700 handgemaakte mondkapjes.

De gemeente verdeelt de mondkapjes over 150 geselecteerde gezinnen die het niet breed hebben.

Duizenden
De vrijwilligers die doorgaans kleding maken voor het toneelgezelschap grepen de coronacrisis aan om mondkapjes te maken. Maria van der Kruijs van De Krottepoffers heeft er inmiddels duizenden gemaakt. Ze begon toen het normale werk na de eerste lockdown stilviel. "Vrijwel direct werd gedacht om de toneelkleding aan de kant te leggen en over te gaan tot het maken van mondkapjes".

Mondkapjes
Ze werden tegen kostprijs verkocht. Maar toen de toneelvereniging hoorde dat de gemeente mondkapjes wilde uitdelen aan mensen met een kleine beurs, doneerde de vereniging direct de resterende voorraad.

Dienstverlenend
Volgens wethouder Carla Dieteren staat de telefoon niet roodgloeiend voor de gratis mondkapjes. "Maar we willen dienstverlenend zijn naar mensen met een kleine beurs en het initiatief van De Krottepoffers komt precies op het goede moment."

De gezinnen krijgen komend weekend de mondkapjes met de post thuisgestuurd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen