Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Tierende Curvers koelt woede op volgwagen

Geplaatst opwoensdag 9 mei 2018 - 19:40

Roy Curvers was in de vijfde etappe van de Giro betrokken bij een incident. De Limburger gooide, wellicht onwetend van de camera achter hem, een bidon naar een neutrale volgwagen.

"Die auto had me aangereden", verklaarde de Haelenaar zijn woede-aanval. "Ik liet de laatsten van het peloton gaan en plotseling kreeg ik een tik tegen mijn schoen. Ik werd bijna overhoop gereden."

'Waas voor hun ogen'
"Tegen een auto kun je niet praten en je wilt toch je kwaadheid uiten", vertelde Curvers. "Dan maar een stuk plastic tegen de ruit, hè. Ik had het idee dat die lui in de wagen zich van geen kwaad bewust waren. Waarschijnlijk reden ze met een waas voor hun ogen, hè, want die Italianen zijn blij dat ze hier in de Giro zijn."

"Een geluk bij een ongeluk dat ik er niets ernstigs aan overhoud", vervolgt de woedende Curvers. "Voor hetzelfde geld lig ik op de grond."

Massale valpartij
Dat overkwam Curvers niet veel later alsnog toen er een massale valpartij was in het peloton. "Ik had niet veel lichamelijke schade, mijn achterwiel is wat krom. Maar Tom (Dumoulin, red.) zat goed van voren. Hij heeft geen tijd verloren, dus ben ik tevreden."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen