Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Teleurstelling in Boekend over groen licht windmolens

Geplaatst opwoensdag 18 december 2019 - 19:32

Veel inwoners uit Boekend zijn teleurgesteld dat de Raad van State groen licht heeft gegeven voor de plaatsing van negen windmolens tussen Venlo en Sevenum.

Zij vrezen gezondheidsproblemen en belemmering van het uitzicht.

Lees ook: Windmolenpark Venlo definitief: forse schadeclaim in de maak

Tegen
De actiegroep Windturbines Blerick verzet zich al jaren tegen de komst van de windmolens. De uitspraak komt dan ook hard aan. De actiegroep kijkt of er naar aanleiding van het besluit stappen kunnen worden genomen. Totdat zij de uitspraak heeft bestudeerd, wil ze niet inhoudelijk reageren.

Video: L1

Omstreden
De komst van de 210 meter hoge windturbines langs het spoor vanaf knooppunt Zaarderheiken richting Sevenum is omstreden. De gemeenteraad hield in 2018 de komst van de negen windmolens tegen. De Venlose weigering was volgens de Raad van State onterecht.

Hoop
Veel buurtbewoners hebben geen hoop meer in een voor hen goede afloop en leggen zich neer bij het besluit. Hoewel de windmolens niet in het dorp komen te staan, staat de dichtstbijzijnde op ongeveer een kilometer van Boekend. Bewoners denken dat door de windrichting en het bromgeluid van de turbines, toch overlast kan ontstaan.

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen