Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Talentvolle turners in actie tijdens NK Sittard

Geplaatst opzondag 17 november 2019 - 17:43

De beste talenten van Nederland kwamen dit weekend in actie op het NK voor clubteams in Sittard. De Stadssporthal was omgetoverd tot turnhal. De turners van Swentibold speelden een thuiswedstrijd.

Op zaterdag kwamen de vrouwen en meisjes in actie. Dat leverde Swentibold goud, zilver en brons op met verschillende teams. Brons was er ook voor de dames van Jan van Weert uit Weert en het damesteam van Hercules uit Reuver.

Jongens
De jongensteams kwamen op zondag in actie. Het verschil tussen de verschillende clubs was groot. Zo zijn er topsportverenigingen die richting de twintig uur trainen per week gaan. Maar er zijn ook teams die met negen uur trainingstijd prima meedoen.

Video: L1

Trainingsuren
Het jongensteam van Swentibold traint drie keer per week en werd in de finale vijfde. Voorzitter Jean Wijnands: "Wij kunnen op dit moment niet meer trainingsuren aanbieden. Willen ouders en kinderen meer, dan gaan ze door naar een topsportvereniging. Wil je als turner richting niveau Epke Zonderland, dan zul je toch vaak rond de dertig uur moeten trainen."

Toch verraste het oudste jongensteam (17 en 18 jaar) van Swentibold met brons op het hoogste niveau.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen