Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: talenten van vier Limburgse clubs trainen samen

Geplaatst opdinsdag 7 november 2017 - 17:25

In Maastricht werkten de beste talenten van alle vier de Limburgse clubs dinsdag samen een training af.

Het was lange tijd een utopie om de spelers op één veld te krijgen. Maar sinds dit seizoen krijgen de jeugdspelers gezamenlijk training, mede door een subsidie van vier ton van de provincie Limburg.

Omschakelen
Dinsdag waren de zes beste jeugdspelers van iedere club te gast bij MVV Maastricht voor een training 'omschakelen'.

Voetbalacademie
Tien jaar geleden werd de DSM Voetbalacademie Limburg opgericht. Toen nog met jonge spelers als Mitchel Paulissen en Guus Hupperts. Een paar jaar later werd de stekker eruit getrokken.

MVV-trainer Fuat Usta kan zich dat nog goed herinneren. "Toen waren er mensen bang dat het een 'FC Limburg' zou worden. Dat was tóen niet het geval en nú ook niet." Usta, die dinsdag de training verzorgde, benadrukt dat het de bedoeling is om betere spelers op te leiden. "De beste talenten krijgen alleen maar een hoger niveau als je ze van elkaar laat leren."

Vier keer
De spelers van elf en twaalf jaar oud werken twee trainingen per dag af, krijgen een lunch en tussendoor wordt er een presentatie verzorgd.

Spelers van verschillende leeftijdscategorieën komen dit seizoen vier keer samen, twee keer voor de winterstop en twee keer erna.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen