Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Sunweb-wielrenners leren jeugd tijdrijden

Geplaatst opzaterdag 27 juni 2020 - 19:31

Zo'n 60 jongeren, junioren en nieuwelingen, kregen zaterdag op het Tom Dumoulin Bikepark in Sittard een tijdritclinic van wielrenners van Team Sunweb.

Maastrichtenaar Nils Sinchek en de Duitse Franziska Koch probeerden hun ervaringen over te brengen op de jongens en meisjes die normaal gesproken voor een van de wielerclubs in Limburg fietsen.

Video: L1

Tijdritpak
De focus lag bij de clinic, die georganiseerd werd door Limburg Cycling, op de race tegen de klok. Voor de gelegenheid kregen de talentvolle wielrenners tijdritpakken van Team Sunweb. "Het zit heel strak, je krijgt het heel moeilijk aan", zegt wielrenster Maureen Arens. "Maar dat mag bij een tijdrit", voegt Jochem Widdershoven toe. "Je merkt dat je meer tempo kunt maken."

Tips
De belangrijkste tip die Sinchek en Koch aan de jongeren meegaven, was de hoge trapfrequentie: dat is de sleutel om een snelle tijdrit te rijden. Daarnaast werd er gewerkt aan een gestroomlijnde houding. Bovendien was het voor de jonge wielrenners een gelegenheid om elkaar weer eens te zien, want de afgelopen maanden werd er vanwege de coronapandemie niet gekoerst.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen