Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Strenge maatregelen bij schoolexamens

Geplaatst opmaandag 23 maart 2020 - 17:46

De schoolexamens op het voortgezet onderwijs gingen maandag in Limburg door, maar wel onder strenge maatregelen.

"Een kuchje kan altijd gebeuren, maar hoest je veel, dan zal de toezichthouder je vragen om de ruimte te verlaten. De teamleider zal beoordelen wat er vervolgens gaat gebeuren", zo luidt een van de maatregelen. Zo zijn er nog zeventien rondom de schoolexamens die ouders en leerlingen toegestuurd kregen van Het Broekhin College in Roermond.

Ouders
Toch zijn er nog ouders die ondanks de strenge maatregelen niet willen dat de schoolexamens doorgaan. Zij vinden dat het leidt tot gezondheidsrisico’s voor zowel leerlingen als leraren. "Er is echt een spanningsveld. We krijgen enkele heel bezorgde reacties van ouders. We gaan niemand verplichten om schoolexamens te maken, dus die leerlingen kunnen het later inhalen", aldus directeur Marc Demandt.

Video: L1

Onzekerheid
Leerlingen op het Broekhin College zijn over het algemeen blij dat het schoolexamen maandag doorging. "Heel veel leerlingen hebben zich enorm druk gemaakt over of het nu wel of niet doorging", vertelt Juul Beckers, docent natuurkunde. "Het is vooral de onzekerheid." "Als ik het zo bekijk zou ik het liever nu willen maken, dan later met veel gezeik," zegt examenleerling Lindsey Reijners.

Video: L1

Overgangsbewijs
Bij mogelijk nieuwe maatregelen zou het kunnen dat de centraal examens die in mei op de planning staan niet doorgaan. "We hebben wel ideeën over wat er dan moet gebeuren, maar nog geen concreet plan. Dan denk ik dat we de leerlingen de komende weken of maanden gaan toetsen op afstand en dan hoop ik dat we de vrijheid krijgen om op basis daarvan een diploma te geven", aldus Demandt. Landelijk werd er al langer gepleit om de examens niet door te laten gaan. Bijna 14.000 mensen hebben online een petitie ondertekend voor een overgangsbewijs in plaats van eindexamen waarbij het advies van de school leidend is.

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen