Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Strenge maatregelen bij schoolexamens

Geplaatst opmaandag 23 maart 2020 - 17:46

De schoolexamens op het voortgezet onderwijs gingen maandag in Limburg door, maar wel onder strenge maatregelen.

"Een kuchje kan altijd gebeuren, maar hoest je veel, dan zal de toezichthouder je vragen om de ruimte te verlaten. De teamleider zal beoordelen wat er vervolgens gaat gebeuren", zo luidt een van de maatregelen. Zo zijn er nog zeventien rondom de schoolexamens die ouders en leerlingen toegestuurd kregen van Het Broekhin College in Roermond.

Ouders
Toch zijn er nog ouders die ondanks de strenge maatregelen niet willen dat de schoolexamens doorgaan. Zij vinden dat het leidt tot gezondheidsrisico’s voor zowel leerlingen als leraren. "Er is echt een spanningsveld. We krijgen enkele heel bezorgde reacties van ouders. We gaan niemand verplichten om schoolexamens te maken, dus die leerlingen kunnen het later inhalen", aldus directeur Marc Demandt.

Video: L1

Onzekerheid
Leerlingen op het Broekhin College zijn over het algemeen blij dat het schoolexamen maandag doorging. "Heel veel leerlingen hebben zich enorm druk gemaakt over of het nu wel of niet doorging", vertelt Juul Beckers, docent natuurkunde. "Het is vooral de onzekerheid." "Als ik het zo bekijk zou ik het liever nu willen maken, dan later met veel gezeik," zegt examenleerling Lindsey Reijners.

Video: L1

Overgangsbewijs
Bij mogelijk nieuwe maatregelen zou het kunnen dat de centraal examens die in mei op de planning staan niet doorgaan. "We hebben wel ideeën over wat er dan moet gebeuren, maar nog geen concreet plan. Dan denk ik dat we de leerlingen de komende weken of maanden gaan toetsen op afstand en dan hoop ik dat we de vrijheid krijgen om op basis daarvan een diploma te geven", aldus Demandt. Landelijk werd er al langer gepleit om de examens niet door te laten gaan. Bijna 14.000 mensen hebben online een petitie ondertekend voor een overgangsbewijs in plaats van eindexamen waarbij het advies van de school leidend is.

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen