Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Strenge maatregelen bij schoolexamens

Geplaatst opmaandag 23 maart 2020 - 17:46

De schoolexamens op het voortgezet onderwijs gingen maandag in Limburg door, maar wel onder strenge maatregelen.

"Een kuchje kan altijd gebeuren, maar hoest je veel, dan zal de toezichthouder je vragen om de ruimte te verlaten. De teamleider zal beoordelen wat er vervolgens gaat gebeuren", zo luidt een van de maatregelen. Zo zijn er nog zeventien rondom de schoolexamens die ouders en leerlingen toegestuurd kregen van Het Broekhin College in Roermond.

Ouders
Toch zijn er nog ouders die ondanks de strenge maatregelen niet willen dat de schoolexamens doorgaan. Zij vinden dat het leidt tot gezondheidsrisico’s voor zowel leerlingen als leraren. "Er is echt een spanningsveld. We krijgen enkele heel bezorgde reacties van ouders. We gaan niemand verplichten om schoolexamens te maken, dus die leerlingen kunnen het later inhalen", aldus directeur Marc Demandt.

Video: L1

Onzekerheid
Leerlingen op het Broekhin College zijn over het algemeen blij dat het schoolexamen maandag doorging. "Heel veel leerlingen hebben zich enorm druk gemaakt over of het nu wel of niet doorging", vertelt Juul Beckers, docent natuurkunde. "Het is vooral de onzekerheid." "Als ik het zo bekijk zou ik het liever nu willen maken, dan later met veel gezeik," zegt examenleerling Lindsey Reijners.

Video: L1

Overgangsbewijs
Bij mogelijk nieuwe maatregelen zou het kunnen dat de centraal examens die in mei op de planning staan niet doorgaan. "We hebben wel ideeën over wat er dan moet gebeuren, maar nog geen concreet plan. Dan denk ik dat we de leerlingen de komende weken of maanden gaan toetsen op afstand en dan hoop ik dat we de vrijheid krijgen om op basis daarvan een diploma te geven", aldus Demandt. Landelijk werd er al langer gepleit om de examens niet door te laten gaan. Bijna 14.000 mensen hebben online een petitie ondertekend voor een overgangsbewijs in plaats van eindexamen waarbij het advies van de school leidend is.

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen