Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Stevensweert opent kerk als vaccinatielocatie

Geplaatst opdonderdag 18 februari 2021 - 20:12

Geen hosties, maar vaccinatiespuiten aan het altaar: een aantal Limburgse kerken is beschikbaar als vaccinatielocatie. Eén ervan is de Sint-Stephanuskerk in Stevensweert.

Daar zijn donderdagmiddag zo’n kleine honderd mensen gevaccineerd.

Bezinning
Inwoners haalden hun prikje bij het altaar en zochten daarna een plekje uit in de kerkbanken. Op anderhalve meter en met alle tijd voor bezinning.

Video: L1

Ruimtegebrek
Vanwege ruimtegebrek in het gezondheidscentrum van Stevensweert is uitgeweken naar de kerk. En dat is niet voor het eerst. Volgens huisarts Bob Kornelissen is het godshuis aan het Jan van Steffeswertplein ook al eens gebruikt bij het uitdelen van de jaarlijkse griepspuit. "We hebben met de griepprik al een beetje kunnen oefenen", licht hij toe. "Toen stonden mensen nog met rijen voor de deur en hadden ze hun jas al uit bij het altaar."

Dat is nu wel anders. Inwoners worden binnen een ruim tijdslot opgeroepen. Hierdoor kunnen ze rustig een kwartier in de kerk blijven zitten, om mogelijke bijwerkingen te monitoren.

Burgerplicht
Voor pastoor Lambert Creemers is het openstellen van zijn kerk een gebaar van maatschappelijke betrokkenheid. "Ik denk dat we op deze manier onze burgerplicht als kerk vervullen. We hebben natuurlijk in eerste instantie een religieuze functie, maar we hopen door onze hulp zo spoedig mogelijk een einde aan deze crisis te krijgen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen