Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Stevensweert opent kerk als vaccinatielocatie

Geplaatst opdonderdag 18 februari 2021 - 20:12

Geen hosties, maar vaccinatiespuiten aan het altaar: een aantal Limburgse kerken is beschikbaar als vaccinatielocatie. Eén ervan is de Sint-Stephanuskerk in Stevensweert.

Daar zijn donderdagmiddag zo’n kleine honderd mensen gevaccineerd.

Bezinning
Inwoners haalden hun prikje bij het altaar en zochten daarna een plekje uit in de kerkbanken. Op anderhalve meter en met alle tijd voor bezinning.

Video: L1

Ruimtegebrek
Vanwege ruimtegebrek in het gezondheidscentrum van Stevensweert is uitgeweken naar de kerk. En dat is niet voor het eerst. Volgens huisarts Bob Kornelissen is het godshuis aan het Jan van Steffeswertplein ook al eens gebruikt bij het uitdelen van de jaarlijkse griepspuit. "We hebben met de griepprik al een beetje kunnen oefenen", licht hij toe. "Toen stonden mensen nog met rijen voor de deur en hadden ze hun jas al uit bij het altaar."

Dat is nu wel anders. Inwoners worden binnen een ruim tijdslot opgeroepen. Hierdoor kunnen ze rustig een kwartier in de kerk blijven zitten, om mogelijke bijwerkingen te monitoren.

Burgerplicht
Voor pastoor Lambert Creemers is het openstellen van zijn kerk een gebaar van maatschappelijke betrokkenheid. "Ik denk dat we op deze manier onze burgerplicht als kerk vervullen. We hebben natuurlijk in eerste instantie een religieuze functie, maar we hopen door onze hulp zo spoedig mogelijk een einde aan deze crisis te krijgen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen