Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Stein en Wijmenga blij met eerste hardloopwedstrijd

Geplaatst opdonderdag 2 juli 2020 - 14:57

De eerste hardloopwedstrijd sinds de versoepeling van de coronamaatregelen in Nederland werd woensdagavond in Stein gehouden.

De Heidekamppark Time Run werd een prooi voor Roel Wijmenga. Hij legde de vijf kilometer in een tijd van 14 minuten en 37 seconden af, goed voor een nieuw parcoursrecord.

Afstand houden
De opzet van de hardloopwedstrijd was anders dan gebruikelijk. Waar normaliter alle atleten tegelijkertijd van start gaan, startten de lopers nu één voor één. Zo konden zij onderling voldoende afstand houden. Ook aan toeschouwers werd gevraagd de coronamaatregelen in acht te nemen.

Stein
De organisator van de loop, Stichting Ultraloop Stein, stelde in de afgelopen week alles in het werk om de landelijke primeur binnen te halen. Doordat de gemeente Stein snel wilde meewerken met het verlenen van de vergunning, lukte dat.

Topfavoriet
Wijmenga gold op voorhand al als topfavoriet om de eerste loop sinds lange tijd te winnen en slaagde daar, ondanks de aangepast wedstrijdopzet, met verve in. Marco van der Stel bleek een goede nummer twee: ook hij had minder dan een kwartier nodig om het parcours af te leggen.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen