Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Sportscholen azen op heropening

Geplaatst opdonderdag 25 februari 2021 - 12:54

Verschillende sportscholen voeren aanstaande zaterdag actie om weer open te mogen.

140 sportscholen, waaronder zeven Limburgse, nemen zaterdag deel aan die actie omdat ze ontevreden zijn dat hun branche niet kan rekenen op versoepelingen binnen de coronamaatregelen.

De opzet van het protest is dat sportscholen op hun eigen terrein sportactiviteiten organiseren. Op die manier willen ze aandacht vragen voor hun situatie binnen de coronamaatregelen.

Cardioprotest
Eén van de protesterende Limburgse bedrijven is Lifestyle Vitae Leefstijlclub uit Weert. Angelique Princen vertelt over hun plannen: "Wij zetten zes cardiotoestellen op de parkeerplaats neer. Mensen kunnen zich inschrijven om dan te komen sporten in de buitenlucht. Op die manier willen we laten zien dat sporten juist nu belangrijk is."

Video: L1

Essentieel qua gezondheid
David Rodrigues van Sportinstituut Rosalie in Voerendaal heeft er vertrouwen in dat de overheid dat belang ook inziet. "Het is erg belangrijk dat mensen in deze tijd fysiek en mentaal in goede gezondheid blijven. Daar spelen de sportscholen een essentiële rol in."
Veel steun
In de tussentijd biedt Rodrigues alternatieven aan. "We bieden online lessen aan, brengen sportmateriaal bij de mensen thuis en geven buiten personal training." Dat legt ze geen windeieren: "Gelukkig blijven de meeste klanten ons steunen. Natuurlijk zijn er ook een paar die hun abonnement op hebben gezegd. Dat zijn vaak ondernemers die ook getroffen worden door de coronacrisis."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen