Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: seksuele voorlichting moet volgens leerlingen anders

Geplaatst opwoensdag 9 oktober 2019 - 18:10

Volgens leerlingen op middelbare scholen moet de manier waarop seksuele voorlichting wordt gegeven, veranderen. Er moet meer aandacht aan het onderwerp worden besteed en de taboe moet doorbroken worden.

Dat blijkt uit onderzoek van Rutgers, het kenniscentrum met betrekking tot seksualiteit.

Meer aandacht
Niet alleen voorplanting, maar ook thema's als seksuele identiteit, wensen en grenzen, sexting en plezier in seks moeten aan de orde komen. Daarnaast willen leerlingen dat er meer aandacht aan wordt besteed in de bovenbouw, omdat dat de periode is waarin ze voor het eerst met de onderwerpen te maken krijgen.

Onze verslaggever ging op pad om te horen wat de Limburgse jongeren ervan vinden.

Lesprogramma
De aanleiding van het onderzoek was de score van 5,8 van leerlingen voor voorlichting op scholen. Zeventien jongeren tussen de vijftien en achttien jaar hebben meegewerkt en gegevens verzameld. Het is afgerond voordat het onderwijs op 10 oktober de voorstellen voor een gewijzigd lesprogramma aanbieden aan Arie Slob, de minister voor Basis- en Voorgezet Onderwijs.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen