Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: seksuele voorlichting moet volgens leerlingen anders

Geplaatst opwoensdag 9 oktober 2019 - 18:10

Volgens leerlingen op middelbare scholen moet de manier waarop seksuele voorlichting wordt gegeven, veranderen. Er moet meer aandacht aan het onderwerp worden besteed en de taboe moet doorbroken worden.

Dat blijkt uit onderzoek van Rutgers, het kenniscentrum met betrekking tot seksualiteit.

Meer aandacht
Niet alleen voorplanting, maar ook thema's als seksuele identiteit, wensen en grenzen, sexting en plezier in seks moeten aan de orde komen. Daarnaast willen leerlingen dat er meer aandacht aan wordt besteed in de bovenbouw, omdat dat de periode is waarin ze voor het eerst met de onderwerpen te maken krijgen.

Onze verslaggever ging op pad om te horen wat de Limburgse jongeren ervan vinden.

Lesprogramma
De aanleiding van het onderzoek was de score van 5,8 van leerlingen voor voorlichting op scholen. Zeventien jongeren tussen de vijftien en achttien jaar hebben meegewerkt en gegevens verzameld. Het is afgerond voordat het onderwijs op 10 oktober de voorstellen voor een gewijzigd lesprogramma aanbieden aan Arie Slob, de minister voor Basis- en Voorgezet Onderwijs.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen