Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: seksuele voorlichting moet volgens leerlingen anders

Geplaatst opwoensdag 9 oktober 2019 - 18:10

Volgens leerlingen op middelbare scholen moet de manier waarop seksuele voorlichting wordt gegeven, veranderen. Er moet meer aandacht aan het onderwerp worden besteed en de taboe moet doorbroken worden.

Dat blijkt uit onderzoek van Rutgers, het kenniscentrum met betrekking tot seksualiteit.

Meer aandacht
Niet alleen voorplanting, maar ook thema's als seksuele identiteit, wensen en grenzen, sexting en plezier in seks moeten aan de orde komen. Daarnaast willen leerlingen dat er meer aandacht aan wordt besteed in de bovenbouw, omdat dat de periode is waarin ze voor het eerst met de onderwerpen te maken krijgen.

Onze verslaggever ging op pad om te horen wat de Limburgse jongeren ervan vinden.

Lesprogramma
De aanleiding van het onderzoek was de score van 5,8 van leerlingen voor voorlichting op scholen. Zeventien jongeren tussen de vijftien en achttien jaar hebben meegewerkt en gegevens verzameld. Het is afgerond voordat het onderwijs op 10 oktober de voorstellen voor een gewijzigd lesprogramma aanbieden aan Arie Slob, de minister voor Basis- en Voorgezet Onderwijs.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen