Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: seksuele voorlichting moet volgens leerlingen anders

Geplaatst opwoensdag 9 oktober 2019 - 18:10

Volgens leerlingen op middelbare scholen moet de manier waarop seksuele voorlichting wordt gegeven, veranderen. Er moet meer aandacht aan het onderwerp worden besteed en de taboe moet doorbroken worden.

Dat blijkt uit onderzoek van Rutgers, het kenniscentrum met betrekking tot seksualiteit.

Meer aandacht
Niet alleen voorplanting, maar ook thema's als seksuele identiteit, wensen en grenzen, sexting en plezier in seks moeten aan de orde komen. Daarnaast willen leerlingen dat er meer aandacht aan wordt besteed in de bovenbouw, omdat dat de periode is waarin ze voor het eerst met de onderwerpen te maken krijgen.

Onze verslaggever ging op pad om te horen wat de Limburgse jongeren ervan vinden.

Lesprogramma
De aanleiding van het onderzoek was de score van 5,8 van leerlingen voor voorlichting op scholen. Zeventien jongeren tussen de vijftien en achttien jaar hebben meegewerkt en gegevens verzameld. Het is afgerond voordat het onderwijs op 10 oktober de voorstellen voor een gewijzigd lesprogramma aanbieden aan Arie Slob, de minister voor Basis- en Voorgezet Onderwijs.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen