Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Schutterijen trotseren warmte op ZLF

Geplaatst opzondag 15 juli 2018 - 18:12

56 schutterijen namen zondagmiddag deel aan het Zuid-Limburgse Federatiefeest (ZLF) in Nieuwstadt. Het schuttersfeest beleefde een warme editie met bijna dertig graden op de thermometer.

Voor de bordjesdragers, bielemannen, tambour-maîtres en konings- en keizersparen was het dus extra zwaar zondag. Veel van de rollen in de schutterijen gaan gepaard met dikke uniforms en dito bontmutsen. Toch werd er nauwelijks geklaagd door de deelnemers. "Ik zit niet te wachten op een zomerkostuum, ik draag dit uniforma met trots", liet een van de vele tambour-maîtres weten.

Optocht
Zondagmiddag trokken de schutterijen muziekmakend door de straten van Nieuwstadt. Over publieke aandacht hadden ze niet te klagen. Er stond genoeg volk langs de kant dat de verleiding van het zwembad of een mooie Touretappe liet schieten voor het schutterijspektakel.

Schieten
Na de optocht en een defilé werd er natuurlijk ook geschoten op het feestterrein door de aangesloten schutterijen en broederschappen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen