Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Rolstoelfiets van de Zonnebloem valt in de smaak

Geplaatst opwoensdag 9 oktober 2019 - 17:13

De rolstoelfiets, een initiatief van de Zonnebloem, is woensdagmiddag gepresenteerd in Roermond. Deze fiets moet ervoor zorgen dat rolstoelgebruikers sneller kunnen genieten van de buitenlucht.

Het nieuwe vervoersmiddel moet het voor mensen in een rolstoel makkelijk maken om te reizen. Het is een aanvulling op de al bestaande Zonnebloem-auto, waarin mindervaliden en mensen die slecht ter been zijn zich kunnen verplaatsen.

Rolstoelfietspilotgemeente
In Roermond is sinds woensdag dan ook een test gestart met de rolstoel. Berry van der Donk van de Zonnebloem verwacht dat in de eerste maanden van het nieuwe jaar ook fietsen in de rest van de provincie worden geïntroduceerd. Daarna volgt de rest van het land.

Handiger dan auto
“Dit is veel handiger dan de auto”, zegt Sjaak Giesberts die na een hersenbloeding in een rolstoel terecht kwam. “Als ik nu naar een begrafenis en koffietafel ga, is dat met de fiets makkelijker te doen dan met een auto. Ik moet alleen nog een slachtoffer vinden die mij wil fietsen. Daar maak ik me overigens niet zo’n zorgen over, mijn familie heeft al gezegd met me mee te gaan.”

Bakfietsplateau
De rolstoel wordt op een plateau geplaatst van een soort bakfiets en vastgemaakt. “Achter de rolstoel zit een vrijwilliger, familielid of vriend van de rolstoelgebruiker. Deze wordt tijdens het fietsen geholpen door ondersteuning. Zeker als iemand in een grote elektrische rolstoel zit, zullen ze die ondersteuning nodig hebben”, zegt Van der Donk.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen