Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Rolstoelfiets van de Zonnebloem valt in de smaak

Geplaatst opwoensdag 9 oktober 2019 - 17:13

De rolstoelfiets, een initiatief van de Zonnebloem, is woensdagmiddag gepresenteerd in Roermond. Deze fiets moet ervoor zorgen dat rolstoelgebruikers sneller kunnen genieten van de buitenlucht.

Het nieuwe vervoersmiddel moet het voor mensen in een rolstoel makkelijk maken om te reizen. Het is een aanvulling op de al bestaande Zonnebloem-auto, waarin mindervaliden en mensen die slecht ter been zijn zich kunnen verplaatsen.

Rolstoelfietspilotgemeente
In Roermond is sinds woensdag dan ook een test gestart met de rolstoel. Berry van der Donk van de Zonnebloem verwacht dat in de eerste maanden van het nieuwe jaar ook fietsen in de rest van de provincie worden geïntroduceerd. Daarna volgt de rest van het land.

Handiger dan auto
“Dit is veel handiger dan de auto”, zegt Sjaak Giesberts die na een hersenbloeding in een rolstoel terecht kwam. “Als ik nu naar een begrafenis en koffietafel ga, is dat met de fiets makkelijker te doen dan met een auto. Ik moet alleen nog een slachtoffer vinden die mij wil fietsen. Daar maak ik me overigens niet zo’n zorgen over, mijn familie heeft al gezegd met me mee te gaan.”

Bakfietsplateau
De rolstoel wordt op een plateau geplaatst van een soort bakfiets en vastgemaakt. “Achter de rolstoel zit een vrijwilliger, familielid of vriend van de rolstoelgebruiker. Deze wordt tijdens het fietsen geholpen door ondersteuning. Zeker als iemand in een grote elektrische rolstoel zit, zullen ze die ondersteuning nodig hebben”, zegt Van der Donk.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen