Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Roda-smaakmaker Pflücke wil het voortouw nemen

Geplaatst opzaterdag 14 mei 2022 - 15:25

Mocht Roda JC zaterdag verliezen van Excelsior, dan is dat waarschijnlijk het laatste duel van Patrick Pflücke voor de club geweest. Maar de kans lijkt groter dat hij Roda weer bij de hand neemt.

Pflücke scoorde in vier van Roda's laatste vijf wedstrijden in het Parkstad Limburg Stadion, dat in de laatste maanden een onneembare vesting is gebleken.

Video: L1

Serie
In totaal is Roda nu twaalf thuisduels ongeslagen. FC Emmen (1-2) was in oktober de laatste ploeg die met drie punten op zak uit Kerkrade vertrok. Daarna volgde voor Roda een serie van acht overwinningen en vier gelijke spelen op eigen veld. In de twee meest recente duels vielen de doelpunten als rijpe appelen van de boom: Roda klopte de laagvliegers Helmond Sport en Telstar met scores van respectievelijk 5-3 en 4-3.

Overal bij betrokken
Pflücke was tegen Telstar bij alle vier de Roda-treffers betrokken. De 1-0 vloog van zijn voet in de kruising, de 2-3 kwam voort uit een door hem genomen vrije trap, de aanval die tot de 3-3 leidde werd door Pflücke op gang gebracht en de 4-3 schoot Pflücke van de penaltystip tegen de touwen.

Lees ook: Vastberadenheid bij Roda JC: 'We zijn nog niet klaar'

Eredivisie
De Duitser, die in twee seizoenen bij Roda 28 keer scoorde, heeft er geen geheim van gemaakt volgend seizoen hoe dan ook in de Eredivisie te willen voetballen, het liefst met Roda JC. Mocht het de Kerkradenaren niet lukken te promoveren, dan hangt een overstap naar een Eredivisie-club in de lucht. Pflücke's contract bij Roda loopt af waardoor hij aantrekkelijk is voor clubs die geen transfersom kunnen of willen ophoesten.

Play-offs
Roda heeft zaterdagavond aan een overwinning tegen Excelsior genoeg om door te stoten naar de halve finales van de play-offs om promotie naar de Eredivisie. Dinsdag werd het in Rotterdam, na een moeizame eerste helft en een knappe comeback in de tweede helft, 2-2. Wanneer Excelsior wordt afgeschud wacht Roda een tweeluik met de nummer zestien van de Eredivisie. Zondag wordt op de slotdag van de Eredivisie duidelijk welke ploeg dat dan zou zijn.

L1 Radio
Roda JC-Excelsior begint zaterdag om 20:00 uur. De wedstrijd is dan live te volgen op L1 Radio. De live voorbeschouwing, met interviews en updates vanuit het Parkstad Limburg Stadion, begint al om 19:00 uur.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen