Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Roda JC begint jaar goed met oefenzege

Geplaatst opzondag 5 januari 2020 - 13:07

Roda JC heeft het oefenduel tegen KVC Westerlo zondagochtend eenvoudig gewonnen.

In het Parkstad Limburg Stadion waren de Kerkradenaren te sterk voor de Belgische eersteklasser: 4-0.

Gunst
Opvallende naam in de basiself van Roda JC was die van Maxime Gunst. De Belg werd vorig jaar oktober nog op non-actief gezet bij MVV Maastricht. De verdediger hoopt in Kerkrade een contract te verdienen.

Video: L1

Eerste doelpunt van het jaar
Roda JC begon de wedstrijd goed. Na vijf minuten kreeg Jordy Croux al de eerste kans van de wedstrijd. Nadat Croux de eerste kans van dit jaar had gehad, kwam ook het eerste doelpunt van 2020 op zijn naam. Met een bekeken schot liet hij Westerlo-goalie Berke Özer in de zevende minuut kansloos: 1-0.

Treffers Alberg
In de achttiende minuut was het opnieuw raak. Na een ingestudeerde vrije trap van Croux kwam de bal via Niels Verburgh bij Roland Alberg terecht. Hij verdubbelde de voorsprong. Vlak voor rust maakte Alberg zijn tweede doelpunt van de ochtend. Hij bepaalde de ruststand: 3-0.

4-0
In de tweede helft had Roda volop kansen. Toch duurde het tot de 81ste minuut voordat de Kerkradenaren weer trefzeker waren. Ivan Prtajin knikte een hoekschop van Livio Milts binnen: 4-0.

Video: L1

Receptie
Na afloop van het oefenduel vond er een nieuwjaarsreceptie plaats in het Parkstad Limburg Stadion.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten