Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Roda JC begint jaar goed met oefenzege

Geplaatst opzondag 5 januari 2020 - 13:07

Roda JC heeft het oefenduel tegen KVC Westerlo zondagochtend eenvoudig gewonnen.

In het Parkstad Limburg Stadion waren de Kerkradenaren te sterk voor de Belgische eersteklasser: 4-0.

Gunst
Opvallende naam in de basiself van Roda JC was die van Maxime Gunst. De Belg werd vorig jaar oktober nog op non-actief gezet bij MVV Maastricht. De verdediger hoopt in Kerkrade een contract te verdienen.

Video: L1

Eerste doelpunt van het jaar
Roda JC begon de wedstrijd goed. Na vijf minuten kreeg Jordy Croux al de eerste kans van de wedstrijd. Nadat Croux de eerste kans van dit jaar had gehad, kwam ook het eerste doelpunt van 2020 op zijn naam. Met een bekeken schot liet hij Westerlo-goalie Berke Özer in de zevende minuut kansloos: 1-0.

Treffers Alberg
In de achttiende minuut was het opnieuw raak. Na een ingestudeerde vrije trap van Croux kwam de bal via Niels Verburgh bij Roland Alberg terecht. Hij verdubbelde de voorsprong. Vlak voor rust maakte Alberg zijn tweede doelpunt van de ochtend. Hij bepaalde de ruststand: 3-0.

4-0
In de tweede helft had Roda volop kansen. Toch duurde het tot de 81ste minuut voordat de Kerkradenaren weer trefzeker waren. Ivan Prtajin knikte een hoekschop van Livio Milts binnen: 4-0.

Video: L1

Receptie
Na afloop van het oefenduel vond er een nieuwjaarsreceptie plaats in het Parkstad Limburg Stadion.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen