Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Rieu voor het eerst in anderhalf jaar weer op podium

Geplaatst opwoensdag 1 december 2021 - 21:29

Voor het eerst sinds anderhalf jaar stond André Rieu woensdagmiddag weer op het podium met zijn Johan Strauss Orkest. 12.000 man in Lissabon dansten en zongen mee met een mondkapje op. "Een feest weer. Het was een soort booster, voor het orkest en het publiek", reageerde Rieu achteraf.

Het was de aftrap van een reeks van vier uitverkochte concerten in de Portugese hoofdstad.

Verantwoord
"Hier liggen weinig mensen op intensive care vanwege de hoge vaccinatiegraad, dus daarom kunnen onze concerten hier doorgaan. Ik ben optimistisch voor de toekomst. Langzaam maar zeker komen we uit deze pandemie. Muziek helpt daarbij", vertelt Rieu. De bezoekers in Lissabon moeten een QR-code laten zien en een mondkapje dragen dat tijdens het concert niet af mag.

Video: L1

Kerstconcerten
Een paar weken geleden blies Rieu vanwege corona nog zijn reeks kerstconcerten af die gepland stonden in het MECC Maastricht, Wenen en Bratislava. "De bussen stonden klaar om te vertrekken. Maar de situatie in de ziekenhuizen is ook daar niet goed. Die liggen ook vol. Wij vinden het immoreel om dan te spelen."

Lees ook: André en Pierre Rieu over kerstconcerten: 'Het was immoreel'

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen