Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Rieu voor het eerst in anderhalf jaar weer op podium

Geplaatst opwoensdag 1 december 2021 - 21:29

Voor het eerst sinds anderhalf jaar stond André Rieu woensdagmiddag weer op het podium met zijn Johan Strauss Orkest. 12.000 man in Lissabon dansten en zongen mee met een mondkapje op. "Een feest weer. Het was een soort booster, voor het orkest en het publiek", reageerde Rieu achteraf.

Het was de aftrap van een reeks van vier uitverkochte concerten in de Portugese hoofdstad.

Verantwoord
"Hier liggen weinig mensen op intensive care vanwege de hoge vaccinatiegraad, dus daarom kunnen onze concerten hier doorgaan. Ik ben optimistisch voor de toekomst. Langzaam maar zeker komen we uit deze pandemie. Muziek helpt daarbij", vertelt Rieu. De bezoekers in Lissabon moeten een QR-code laten zien en een mondkapje dragen dat tijdens het concert niet af mag.

Video: L1

Kerstconcerten
Een paar weken geleden blies Rieu vanwege corona nog zijn reeks kerstconcerten af die gepland stonden in het MECC Maastricht, Wenen en Bratislava. "De bussen stonden klaar om te vertrekken. Maar de situatie in de ziekenhuizen is ook daar niet goed. Die liggen ook vol. Wij vinden het immoreel om dan te spelen."

Lees ook: André en Pierre Rieu over kerstconcerten: 'Het was immoreel'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen