Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Reis met 100-jarige motoren naar Italië

Geplaatst opvrijdag 24 juli 2020 - 11:40

De vrienden Loek Gerets en Martin Gerards uit Ubachsberg vertrokken vrijdagochtend op een bijzondere reis naar Noord-Italië.

Deze is bijzonder, omdat de twee heren de tocht afleggen op motoren uit de jaren ‘20 van de vorige eeuw.

Reparatie
"Op zo'n motor ben je eigenlijk een machinist", vertelt Gerets. "Je bent altijd wat aan het doen: de smering aan het regelen, de ontsteking, de lucht van de carburateur, etc." En daar zit dan ook het gevaar in van de reis, want aan de wegenwacht hebben beide heren niet zo veel. De meeste onderdelen voor dit soort oude motoren zijn niet of nauwelijks nog te krijgen. "Gelukkig hebben we de meeste onderdelen bij ons", vertelt Gerards. "Net als het benodigde gereedschap."

Reisdoel
Aangezien de gemiddelde snelheid rond de zestig kilometer per uur ligt, hebben de heren besloten om de gehele route binnendoor af te leggen. Via Duitsland en Oostenrijk willen ze binnen enkele dagen Noord-Italië bereiken. "Het gaat om het rijden, daar doen we het voor", legt Gerets uit. "En in Italië bezoeken we dan een vriend, die gek is van motoren."

"In zijn pizzeria kunnen we dan een heerlijke pizza eten", voegt Gerards toe. "Daar heb ik nu al zin in".

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen