Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Rattenvanger Janneke toont nieuwe val

Geplaatst opwoensdag 9 juni 2021 - 18:03

De rattenvanger van Maastricht heet Janneke en ze gaat met zwaar geschut de knaagdieren te lijf in het stadsriool.

Bij wijze van proef heeft de gemeente Maastricht vijftien rioleringsvallen laten plaatsen om de rattenoverlast in de wijk Nazareth letterlijk en figuurlijk de kop in te drukken.

"In deze wijk krijgen wij veel meldingen van rattenoverlast. Daarom is dit de goede plek om met de rioleringsvallen te beginnen", zegt de rattendeskundige Janneke Ackermans van gemeente Maastricht.

Video L1

De val wordt in de rioolbuis geplaatst. Als een rat er doorheen loopt, schieten pinnen omlaag die het knaagdier pletten. De rat is op slag dood en spoelt met de rest van de inhoud van het riool mee.

De vijftien vallen blijven een jaar staan in de wijk Nazareth. Als het een succes is wil de gemeente de bestrijding voortzetten. Er is 50.000 euro voor uitgetrokken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen