Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Prinses Beatrix viert 80e verjaardag

Geplaatst opwoensdag 31 januari 2018 - 12:32

Prinses Beatrix viert woensdag haar tachtigste verjaardag. Dat doet ze in besloten kring met familie en vrienden.

Zaterdag volgt er nog een feest in het Koninklijk Paleis in Amsterdam, eveneens achter gesloten deuren. Publieke aandacht voor het bereiken van de mijlpaal wenste de prinses niet. Verzoeken om interviews heeft ze weggewuifd.

Limburgs volkslied
Het was zondag ook precies vijf jaar geleden dat Beatrix haar aftreden aankondigde. Op 30 april 2013 gaf ze het stokje over aan haar zoon koning Willem-Alexander. Sindsdien doet de prinses het rustiger aan. Ondanks dat laat Beatrix zich toch nog weleens in Limburg zien, en bewees ze in december 2016 tijdens het Toon Hermans Gala het Limburgs Volkslied goed te kennen.

Watersnoodramp
Beatrix was in haar tijd als koningin, van 30 april 1980 tot en met 30 april 2013, veelvuldig in Limburg te vinden. Zo was ze er onder andere na de watersnoodramp in 1993 en vierde ze in 2011 Koninginnedag in Thorn en Weert.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen