Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: politie massaal aanwezig bij restant gestaakte derby

Geplaatst opmaandag 29 november 2021 - 13:13

De politie is maandag massaal aanwezig bij stadion de Geusselt in Maastricht.

Daar wordt om 13:00 uur de Limburgse derby MVV-Roda uitgespeeld nadat de wedstrijd eind oktober werd gestaakt vanwege ongeregeldheden.

Openbare orde
Bij het restant van het duel van 50 minuten is publiek niet welkom. Wel is de politie in groten getale aanwezig. Ook zijn ME'ers te paard ingezet. Volgens een woordvoerder van de politie heeft deze derby de aandacht. Dat heeft deels te maken met ongeregeldheden tijdens de derby vorige maand. "Supporters volgen de wedstrijd wel. Die kunnen zich bij het stadion bevinden", aldus de politiewoordvoerder. De politie is primair aan zet wanneer het gaat om handhaven van de openbare orde en de veiligheid.

Lees ook: Tijdstip restant derby MVV-Roda JC bekend

Video: L1

Agenten en stewards gewond
De derby zou eigenlijk op 29 oktober worden gespeeld. Maar in 42ste minuut werd de wedstrijd gestaakt nadat er vuurwerk op het veld werd gegooid. Ook dreigden bezoekers om het veld op te gaan. De spelers moesten het veld af en de Mobiele Eenheid (ME) moest aan de pas komen om de situatie onder controle te krijgen. Bij de rellen raakten zes politieagenten en twee stewards gewond. Tien mensen werden opgepakt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen