Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Poels nu écht begonnen aan nieuw hoofdstuk carrière

Geplaatst opwoensdag 5 februari 2020 - 14:46

Wout Poels verscheen woensdag voor het eerst als renner van Bahrain-McLaren aan de start van een koers.

In de Ronde van Valencia, een etappekoers die Poels in 2016 won, hoopt de coureur uit Blitterswijck ook nu een gooi naar het podium te kunnen doen.

Nieuw hoofdstuk
De Limburger straalde bij de start in Spanje, waar hij bij Bahrain-McLaren begint aan een nieuw hoofdstuk in zijn wielercarrière. In de tweede en de vierde etappe van de vijfdaagse koers komen de klassementsmannen aan bod en dus krijgt Poels, die nog moet wennen aan de nieuwe staf en collega's, donderdag een indruk waar hij staat.

"Ik ga lekker op mijn stoel zitten, doe mijn eigen ding en dan moet het wel goed komen", zo zei de renner voor de start van de openingsetappe. "Maar ik kan wel redelijk snel met iedereen goed overweg."

Pieken
Poels wil zich laten zien in de Ardennenklassiekers en de Amstel Gold Race. De oud-winnaar van Luik-Bastenaken-Luik wil opnieuw bewijzen dat hij de eendagswedstrijden ook aankan. Daarnaast wil Poels pieken op de Olympische Spelen en in de Tour de France.

Etappezeges
In die Tour kan Poels op een vrije rol rekenen. Mikel Landa is in Frankrijk de kopman van Bahrain-McLaren, maar het is de bedoeling dat Poels daar voor etappezeges gaat strijden.

Wout Poels Ronde van Valencia Bahrain-McLaren (5 feb 2020)
Foto: Bas van Mulken (L1)
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen