Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Paasvuur blijft nog anderhalve week branden

Geplaatst opmaandag 17 april 2017 - 14:53

Het grote paasvuur in Ottersum blijft nog zeker anderhalve week nabranden en smeulen. Traditiegetrouw ontsteekt de buurtvereniging met Pasen een vuur.

Paasvuren maken is een volksgebruik dat dateert uit de oudheid. Toen dansten de mensen ze nog wild om de brandende troshoop.

Aanbidden
Waarschijnlijk om de god van de lente te aanbidden. Nu is het Paasvuur vooral gezellig voor jong en oud en in Ottersum is het een traditie.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Pauselijke ridderorde naar Ottersum
Wat vieren we eigenlijk met Pasen? Wie weet dat nog?
Alle hens aan dek voor Limburgse bloemist in Rome
Pasen
Strenge veiligheidsmaatregelen in Rome bij pauselijke zegen
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen