Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: overzicht van de carrières van Koopmans en Mackus

Geplaatst opvrijdag 26 maart 2021 - 16:16

CDA-gedeputeerden Ger Koopmans en Hubert Mackus stapten vrijdag op vanwege hun rol in het subsidieschandaal rondom oud-gedeputeerde Herman Vrehen. Wie zijn deze twee prominente Limburgse CDA-politici?

Koopmans (58) geldt al jaren als één van de belangrijkste en machtigste CDA'ers in Limburg.

Dossierkennis
Hij is van origine melkveehouder en werd begin jaren '90 gemeenteraadslid in Arcen en Velden en vervolgens wethouder. Van de gemeentelijke politiek schuift hij door naar provinciale staten. Hij is een aantal jaren statenlid en wordt tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in 2002 verkozen tot Kamerlid. In Den Haag staat hij bekend als een politicus met goede dossierkennis en iemand die zich kan vastbijten in lastige onderwerpen. Na tien jaar neemt Koopmans afscheid van de politiek in Den Haag. Hij is korte tijd waarnemend burgemeester in Stein en wordt daarna gedeputeerde.

Lees ook: Affaire Vrehen: Koopmans en Mackus stappen op

Hubert Mackus (43) is ook al jaren actief voor het CDA. Hij werd op jonge leeftijd burgerraadslid in Nederweert en voorzitter van jongerenorganisatie CDJA Limburg. Mackus had allerlei functies en rollen binnen de partij. Hij was onder meer medewerker van een Tweede Kamerlid en raadslid. Van 2005 tot 2008 was hij assistent van Herman Vrehen, die toen nog gedeputeerde was. Mackus werd zelf lid van Gedeputeerde Staten in 2017.

Lees ook: 'Oud-gedeputeerde sluist subsidie door naar eigen bv's'

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen