Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Oud papier wordt na 7 weken weer opgehaald

Geplaatst opwoensdag 6 mei 2020 - 14:54

Het oud papier in tien gemeenten in Zuid-Limburg wordt sinds woensdag weer opgehaald. Reinigingsdienst Rd4 verwacht zo'n 20 tot 30 procent meer papier op te halen dan tijdens de normale rondes voorheen.

De papierinzameling was stilgezet aan het begin van de coronacrisis. Rd4 nam dat besluit om het risico op verspreiding van het coronavirus in te dammen, met name om de vrijwilligers van de 82 verenigingen die zich bezighouden met de huis-aan-huis inzameling van papier te beschermen.

Online inkopen
Aangezien er zes weken geen papier verzameld is verzameld, is er nu meer aanbod dan normaal. Bovendien is de verwachting dat door online inkopen in deze coronatijd meer karton is verzameld door de burgers. Directeur Wil Sijstermans van Rd4 zegt dat hij slechts kan schatten hoeveel meer het is. "We hebben in elk geval een extra vrachtwagen ingezet, zodat we het grote aanbod goed kunnen verwerken."

Video: L1

RIVM-richtlijnen
Volgens Sijstermans zijn de medewerkers goed geïnstrueerd en wordt bij het ophalen aan alle regels voldaan. "Ze werken volgens de RIVM-richtlijnen. Dat betekent onder meer dat ze voldoende afstand houden en handschoenen dragen." Het ophalen gebeurt ook door verschillende verenigingen. Zij halen het oud papier voornamelijk op de zaterdagen op. "Ook deze vrijwilligers zijn bijgepraat over hoe ze veilig het oud papier op moeten halen", zegt de Rd4-directeur.

Lees ook: Reinigingsdienst start na 7 weken weer met papierinzameling

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen