Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Oud papier wordt na 7 weken weer opgehaald

Geplaatst opwoensdag 6 mei 2020 - 14:54

Het oud papier in tien gemeenten in Zuid-Limburg wordt sinds woensdag weer opgehaald. Reinigingsdienst Rd4 verwacht zo'n 20 tot 30 procent meer papier op te halen dan tijdens de normale rondes voorheen.

De papierinzameling was stilgezet aan het begin van de coronacrisis. Rd4 nam dat besluit om het risico op verspreiding van het coronavirus in te dammen, met name om de vrijwilligers van de 82 verenigingen die zich bezighouden met de huis-aan-huis inzameling van papier te beschermen.

Online inkopen
Aangezien er zes weken geen papier verzameld is verzameld, is er nu meer aanbod dan normaal. Bovendien is de verwachting dat door online inkopen in deze coronatijd meer karton is verzameld door de burgers. Directeur Wil Sijstermans van Rd4 zegt dat hij slechts kan schatten hoeveel meer het is. "We hebben in elk geval een extra vrachtwagen ingezet, zodat we het grote aanbod goed kunnen verwerken."

Video: L1

RIVM-richtlijnen
Volgens Sijstermans zijn de medewerkers goed geïnstrueerd en wordt bij het ophalen aan alle regels voldaan. "Ze werken volgens de RIVM-richtlijnen. Dat betekent onder meer dat ze voldoende afstand houden en handschoenen dragen." Het ophalen gebeurt ook door verschillende verenigingen. Zij halen het oud papier voornamelijk op de zaterdagen op. "Ook deze vrijwilligers zijn bijgepraat over hoe ze veilig het oud papier op moeten halen", zegt de Rd4-directeur.

Lees ook: Reinigingsdienst start na 7 weken weer met papierinzameling

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen