Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Oud papier wordt na 7 weken weer opgehaald

Geplaatst opwoensdag 6 mei 2020 - 14:54

Het oud papier in tien gemeenten in Zuid-Limburg wordt sinds woensdag weer opgehaald. Reinigingsdienst Rd4 verwacht zo'n 20 tot 30 procent meer papier op te halen dan tijdens de normale rondes voorheen.

De papierinzameling was stilgezet aan het begin van de coronacrisis. Rd4 nam dat besluit om het risico op verspreiding van het coronavirus in te dammen, met name om de vrijwilligers van de 82 verenigingen die zich bezighouden met de huis-aan-huis inzameling van papier te beschermen.

Online inkopen
Aangezien er zes weken geen papier verzameld is verzameld, is er nu meer aanbod dan normaal. Bovendien is de verwachting dat door online inkopen in deze coronatijd meer karton is verzameld door de burgers. Directeur Wil Sijstermans van Rd4 zegt dat hij slechts kan schatten hoeveel meer het is. "We hebben in elk geval een extra vrachtwagen ingezet, zodat we het grote aanbod goed kunnen verwerken."

Video: L1

RIVM-richtlijnen
Volgens Sijstermans zijn de medewerkers goed geïnstrueerd en wordt bij het ophalen aan alle regels voldaan. "Ze werken volgens de RIVM-richtlijnen. Dat betekent onder meer dat ze voldoende afstand houden en handschoenen dragen." Het ophalen gebeurt ook door verschillende verenigingen. Zij halen het oud papier voornamelijk op de zaterdagen op. "Ook deze vrijwilligers zijn bijgepraat over hoe ze veilig het oud papier op moeten halen", zegt de Rd4-directeur.

Lees ook: Reinigingsdienst start na 7 weken weer met papierinzameling

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen