Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Oranjefan viert Koningsdag voor eerst in jaren thuis

Geplaatst opmaandag 27 april 2020 - 21:52

Er gaat geen Koningsdag voorbij of Bjorn Hoex uit Susteren is erbij. Dit jaar viert hij Koningsdag voor het eerst in jaren thuis.

Normaal gesproken reist hij op Koningsdag naar de stad die de koning dan met zijn familie bezoekt, maar nu ging het feest in Maastricht niet door vanwege de coronamaatregelen.

Voorbereidingen
De 19-jarige Hoex is al jaren een trouwe fan van koning Willem-Alexander en zijn familie. Hij volgt het nieuws rondom de koninklijke familie dan ook dagelijks. Sinds het moment waarop bekend werd dat Koningsdag 2020 in Maastricht zou plaatsvinden, was Hoex bezig met de voorbereidingen. Zo verkende hij in maart de route om een mooie plek uit te zoeken.

Video: L1

Hotel
"Ik zag al helemaal voor me dat ze naar Maastricht zouden komen. Ik heb in ieder geval al een hotel geboekt voor volgend jaar. Voor de rest van de voorbereidingen heb ik het hele jaar de tijd", aldus Hoex.

Toespraak
Koning Willem-Alexander heeft tijdens een korte toespraak maandagochtend gezegd hoe jammer de koninklijke familie het vindt deze Koningsdag niet in Maastricht te kunnen vieren. "Maar wat in het vat zit, verzuurt niet. We hebben Leef Mestreech al in ons hart gesloten", aldus de koning temidden van zijn gezin. Toch beloofde hij niet dat Maastricht zich volgend jaar mag revancheren en de koninklijke familie dan tijdens Koningsdag alsnog mag verwelkomen.

Lees ook: Koning in toespraak: 'Leef Mestreech al in hart gesloten'

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen