Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Opgeknapte start- en landingsbaan MAA vanuit de lucht

Geplaatst opvrijdag 4 juni 2021 - 6:00

Het was afgelopen week letterlijk en figuurlijk even stil rond Maastricht Aachen Airport vanwege een opknapbeurt aan de start- en landingsbaan.

Geen brullende vliegtuigmotoren, maar stomende asfalteermachines en rollende pletwalsen maakten vanaf maandag de dienst uit op de start- en landingsbaan die 2750 meter lang is. Het onderhoudswerk zat er na vier dagen op. Deze vrijdag volgt meteen de vuurdoop van het deels gerenoveerde asfalt als de eerste vliegtuigen weer opstijgen en landen.

Binnen een week is het zuidelijke deel van de baan voorzien van nieuw asfalt. Ook zijn betonplaten tussen de baan en platforms vervangen. Met de ingreep kan een volledige opknapbeurt worden uitgesteld tot achterin het jaar 2022.

De opknapbeurt valt prima binnen de planning van het vluchtschema voor de vakantie. Volgende week hervat onder andere touroperator Corendon de vakantievluchten vanaf het vliegveld.

Lees ook: MAA kleine week dicht voor noodzakelijk onderhoud

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen