Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Oorlogsmuseum in eigen garage

Geplaatst opvrijdag 27 september 2019 - 19:05

Een oorlogsmuseum in je eigen garage. Niet iedereen kan het zeggen, maar Hub Schetters uit Kerkrade wel.

Hij heeft een aantal dingen tentoongesteld en nodigt graag publiek uit om ze meer te vertellen over de Tweede Wereldoorlog.

Herinnering
Zelf heeft hij ook de oorlog meegemaakt. “Ik herinner me vooral de verdeeldheid in de straat. Ik woonde aan de Grensstraat, nu heet die de Nieuwstraat. We moesten voorzichtig zijn met wat we zeiden op straat. Aan de overkant, waar de Duitsers woonden, hingen portretten van Hitler aan de muur met kaarsen die brandden. Een soort verering was dat.”

Video: L1

Fascinatie
Schetters heeft altijd een fascinatie gehad voor geschiedenis. “Ik word regelmatig uitgenodigd bij scholen om te vertellen over de oorlog. En als ik eenmaal begin te vertellen, houd ik ook niet zo maar op.”

Verhalen
Schetters is binnenkort te zien in de documentaire van Jotja Bessems over de evacuatie van Kerkrade. “Zelf kom ik uit Wijlre en hoor verhalen van mijn familie over hoe ze de mensen die uit Kerkrade vluchtten, moesten opvangen. Vooral mijn oom kan nog steeds erg geëmotioneerd raken als hij hieraan denkt. Dat maakte mij nieuwsgierig en zorgde ervoor dat ik deze documentaire heb gemaakt.”

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen