Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Oorlogsmuseum in eigen garage

Geplaatst opvrijdag 27 september 2019 - 19:05

Een oorlogsmuseum in je eigen garage. Niet iedereen kan het zeggen, maar Hub Schetters uit Kerkrade wel.

Hij heeft een aantal dingen tentoongesteld en nodigt graag publiek uit om ze meer te vertellen over de Tweede Wereldoorlog.

Herinnering
Zelf heeft hij ook de oorlog meegemaakt. “Ik herinner me vooral de verdeeldheid in de straat. Ik woonde aan de Grensstraat, nu heet die de Nieuwstraat. We moesten voorzichtig zijn met wat we zeiden op straat. Aan de overkant, waar de Duitsers woonden, hingen portretten van Hitler aan de muur met kaarsen die brandden. Een soort verering was dat.”

Video: L1

Fascinatie
Schetters heeft altijd een fascinatie gehad voor geschiedenis. “Ik word regelmatig uitgenodigd bij scholen om te vertellen over de oorlog. En als ik eenmaal begin te vertellen, houd ik ook niet zo maar op.”

Verhalen
Schetters is binnenkort te zien in de documentaire van Jotja Bessems over de evacuatie van Kerkrade. “Zelf kom ik uit Wijlre en hoor verhalen van mijn familie over hoe ze de mensen die uit Kerkrade vluchtten, moesten opvangen. Vooral mijn oom kan nog steeds erg geëmotioneerd raken als hij hieraan denkt. Dat maakte mij nieuwsgierig en zorgde ervoor dat ik deze documentaire heb gemaakt.”

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen