Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Oorlogsmuseum in eigen garage

Geplaatst opvrijdag 27 september 2019 - 19:05

Een oorlogsmuseum in je eigen garage. Niet iedereen kan het zeggen, maar Hub Schetters uit Kerkrade wel.

Hij heeft een aantal dingen tentoongesteld en nodigt graag publiek uit om ze meer te vertellen over de Tweede Wereldoorlog.

Herinnering
Zelf heeft hij ook de oorlog meegemaakt. “Ik herinner me vooral de verdeeldheid in de straat. Ik woonde aan de Grensstraat, nu heet die de Nieuwstraat. We moesten voorzichtig zijn met wat we zeiden op straat. Aan de overkant, waar de Duitsers woonden, hingen portretten van Hitler aan de muur met kaarsen die brandden. Een soort verering was dat.”

Video: L1

Fascinatie
Schetters heeft altijd een fascinatie gehad voor geschiedenis. “Ik word regelmatig uitgenodigd bij scholen om te vertellen over de oorlog. En als ik eenmaal begin te vertellen, houd ik ook niet zo maar op.”

Verhalen
Schetters is binnenkort te zien in de documentaire van Jotja Bessems over de evacuatie van Kerkrade. “Zelf kom ik uit Wijlre en hoor verhalen van mijn familie over hoe ze de mensen die uit Kerkrade vluchtten, moesten opvangen. Vooral mijn oom kan nog steeds erg geëmotioneerd raken als hij hieraan denkt. Dat maakte mij nieuwsgierig en zorgde ervoor dat ik deze documentaire heb gemaakt.”

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen