Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Oorlogsmuseum in eigen garage

Geplaatst opvrijdag 27 september 2019 - 19:05

Een oorlogsmuseum in je eigen garage. Niet iedereen kan het zeggen, maar Hub Schetters uit Kerkrade wel.

Hij heeft een aantal dingen tentoongesteld en nodigt graag publiek uit om ze meer te vertellen over de Tweede Wereldoorlog.

Herinnering
Zelf heeft hij ook de oorlog meegemaakt. “Ik herinner me vooral de verdeeldheid in de straat. Ik woonde aan de Grensstraat, nu heet die de Nieuwstraat. We moesten voorzichtig zijn met wat we zeiden op straat. Aan de overkant, waar de Duitsers woonden, hingen portretten van Hitler aan de muur met kaarsen die brandden. Een soort verering was dat.”

Video: L1

Fascinatie
Schetters heeft altijd een fascinatie gehad voor geschiedenis. “Ik word regelmatig uitgenodigd bij scholen om te vertellen over de oorlog. En als ik eenmaal begin te vertellen, houd ik ook niet zo maar op.”

Verhalen
Schetters is binnenkort te zien in de documentaire van Jotja Bessems over de evacuatie van Kerkrade. “Zelf kom ik uit Wijlre en hoor verhalen van mijn familie over hoe ze de mensen die uit Kerkrade vluchtten, moesten opvangen. Vooral mijn oom kan nog steeds erg geëmotioneerd raken als hij hieraan denkt. Dat maakte mij nieuwsgierig en zorgde ervoor dat ik deze documentaire heb gemaakt.”

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen