Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Oorlogsmuseum in eigen garage

Geplaatst opvrijdag 27 september 2019 - 19:05

Een oorlogsmuseum in je eigen garage. Niet iedereen kan het zeggen, maar Hub Schetters uit Kerkrade wel.

Hij heeft een aantal dingen tentoongesteld en nodigt graag publiek uit om ze meer te vertellen over de Tweede Wereldoorlog.

Herinnering
Zelf heeft hij ook de oorlog meegemaakt. “Ik herinner me vooral de verdeeldheid in de straat. Ik woonde aan de Grensstraat, nu heet die de Nieuwstraat. We moesten voorzichtig zijn met wat we zeiden op straat. Aan de overkant, waar de Duitsers woonden, hingen portretten van Hitler aan de muur met kaarsen die brandden. Een soort verering was dat.”

Video: L1

Fascinatie
Schetters heeft altijd een fascinatie gehad voor geschiedenis. “Ik word regelmatig uitgenodigd bij scholen om te vertellen over de oorlog. En als ik eenmaal begin te vertellen, houd ik ook niet zo maar op.”

Verhalen
Schetters is binnenkort te zien in de documentaire van Jotja Bessems over de evacuatie van Kerkrade. “Zelf kom ik uit Wijlre en hoor verhalen van mijn familie over hoe ze de mensen die uit Kerkrade vluchtten, moesten opvangen. Vooral mijn oom kan nog steeds erg geëmotioneerd raken als hij hieraan denkt. Dat maakte mij nieuwsgierig en zorgde ervoor dat ik deze documentaire heb gemaakt.”

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen