Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Ook buksenmaker voelt spanning van OLS

Geplaatst opzaterdag 1 juli 2017 - 14:48

Meedoen aan het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) kan zonder te schieten.

Daar weet wapenmaker Michel Hendrix uit Lottum alles van.

Winnaars
De afgelopen 10 jaar won maar liefst 8 keer een schutterij die schoot met een buks van de wapenmaker. Ook al doet Hendrix niet mee, spannend blijft het toch: "Voor mij is natuurlijk het afkavelen het spannendste, dan kijken we wie er heeft gewonnen."

Sinds 2000 heeft Hendrix al zo'n 140 buksen gemaakt. Daar komen er jaarlijks nog eens 10 bij. De kans dat dit jaar opnieuw gewonnen wordt met een buks van Hendrix is dan ook erg groot. Ongeveer de helft van de deelnemers aan het OLS schiet met de buksen van Hendrix.

Lees alles over het Oud Limburgs Schuttersfeest op l1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Merkelbeek wint Oud Limburgs Schuttersfeest 2016
Schutterij Merkelbeek gehuldigd voor winnen OLS
Bondsfeest Merkelbeek voorproefje OLS 2017
Geen biertent meer op OLS
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen