Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Ondanks droogte succesvol bloementapijt in Roermond

Geplaatst opdonderdag 13 september 2018 - 15:00

Een kleurrijk bloementapijt in Roermond heeft de afgelopen dagen zeker tweeduizend bezoekers getrokken.

Het jaarlijkse evenement begon zaterdag en werd dit jaar voor de 24e keer gehouden. Traditiegetrouw hebben vrijwilligers twaalf bloembedden versierd met bloemen gekregen van bloemisten en kwekerijen.

Bedevaart
In het Roermondse Kruiswegpark wordt elk jaar vanwege het einde van het bedevaartseizoen een tapijt van bloemen gemaakt. Het thema was dit jaar zeshonderd jaar Kapel in 't Zand.

Minder bloemen
Door de droogte waren er dit jaar minder bloemen beschikbaar dan in andere zomers. Daarom werden er ook schillen van noten, bessen en ander natuurlijk materiaal gebruikt voor de versiering van het tapijt.

De twaalf bloemtapijten aan de Parklaan worden donderdagmiddag opgeruimd.

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen