Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Nieuw boek over laatste fase leven Fernando Ricksen

Geplaatst opdinsdag 9 juni 2020 - 20:12

Samen met Veronika Ricksen legde Vincent de Vries de afgelopen maanden de laatste hand aan het boek De Finale Strijd. Een boek over het leven van Fernando Ricksen mét ALS. De Finale Strijd kon ook meteen rekenen op veel kritiek.

Het boek geeft een inkijkje in de laatste periode dat de oud-voetballer streed tegen de spierziekte.

Video: L1

Gemis
Veronika Ricksen, de weduwe van Fernando, laat vanuit Spanje weten dat ze erg blij is met het verschijnen van het boek. "Mijn dochter Isabella en ik missen Fernando vreselijk. Iedere dag. Ik wil de mensen die lijden aan een dodelijke ziekte vooral op het hart drukken om positief te blijven."

Lees ook: Nieuw boek biograaf én weduwe over Fernando Ricksen

Minder pijn
"En ik snap dat er voor veel mensen een aantal confronterende passages in het boek staan, zoals over drank en drugs", zo vertelt Veronika. "Ook dat verhaal klopt, maar het verzachtte voor hem tijdelijk de pijn. En het hielp hem om met iets minder pijn zo lang mogelijk te genieten van zijn opgroeiende dochter. Het staat uiteindelijk in dit boek omdat het precies is zoals Fernando het wilde: open en eerlijk."

Dagboek
In de vorm van een dagboek tekende Vincent de Vries zijn ontmoetingen op met Fernando Ricksen. Het is het vervolg op zijn boek Vechtlust. Waar dat boek nog vol stond met grappen en grollen, gaat het nu om de bittere werkelijkheid: de niet te winnen strijd tegen ALS.

Lees ook: Duizenden fans in Glasgow voor uitvaart Ricksen

Voetbalhumor
Ricksen overleed in september vorig jaar in Glasgow, waar hij de laatste maanden van zijn leven verbleef in een hospice. Alles wordt tot in detail beschreven. Maar ook de humor blijft, in dit boek. Bijvoorbeeld als Ricksen een van zijn verpleegsters, fervent Celtic-fan, wil heropvoeden door haar op canvas afgedrukte foto's van Ricksen in het shirt van Glasgow Rangers laat ophangen.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen