Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Nieuw boek over laatste fase leven Fernando Ricksen

Geplaatst opdinsdag 9 juni 2020 - 20:12

Samen met Veronika Ricksen legde Vincent de Vries de afgelopen maanden de laatste hand aan het boek De Finale Strijd. Een boek over het leven van Fernando Ricksen mét ALS. De Finale Strijd kon ook meteen rekenen op veel kritiek.

Het boek geeft een inkijkje in de laatste periode dat de oud-voetballer streed tegen de spierziekte.

Video: L1

Gemis
Veronika Ricksen, de weduwe van Fernando, laat vanuit Spanje weten dat ze erg blij is met het verschijnen van het boek. "Mijn dochter Isabella en ik missen Fernando vreselijk. Iedere dag. Ik wil de mensen die lijden aan een dodelijke ziekte vooral op het hart drukken om positief te blijven."

Lees ook: Nieuw boek biograaf én weduwe over Fernando Ricksen

Minder pijn
"En ik snap dat er voor veel mensen een aantal confronterende passages in het boek staan, zoals over drank en drugs", zo vertelt Veronika. "Ook dat verhaal klopt, maar het verzachtte voor hem tijdelijk de pijn. En het hielp hem om met iets minder pijn zo lang mogelijk te genieten van zijn opgroeiende dochter. Het staat uiteindelijk in dit boek omdat het precies is zoals Fernando het wilde: open en eerlijk."

Dagboek
In de vorm van een dagboek tekende Vincent de Vries zijn ontmoetingen op met Fernando Ricksen. Het is het vervolg op zijn boek Vechtlust. Waar dat boek nog vol stond met grappen en grollen, gaat het nu om de bittere werkelijkheid: de niet te winnen strijd tegen ALS.

Lees ook: Duizenden fans in Glasgow voor uitvaart Ricksen

Voetbalhumor
Ricksen overleed in september vorig jaar in Glasgow, waar hij de laatste maanden van zijn leven verbleef in een hospice. Alles wordt tot in detail beschreven. Maar ook de humor blijft, in dit boek. Bijvoorbeeld als Ricksen een van zijn verpleegsters, fervent Celtic-fan, wil heropvoeden door haar op canvas afgedrukte foto's van Ricksen in het shirt van Glasgow Rangers laat ophangen.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen