Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Natuurgras terug bij Roda JC

Geplaatst opdinsdag 27 juli 2021 - 15:53

Bij Roda JC is de geur van echt gras weer terug. Het kunstgras, dat er al zeven jaar lag, is er al uit en dinsdagochtend werden de grasmatten gelegd.

Zo'n twintig vrachtwagens zijn er nodig om het gras naar Kerkrade te vervoeren. Het is een flinke operatie: het leggen van het natuurgras. Eind volgende week moet het leggen van de grasrollen afgerond zijn.

Hoort erbij
Technisch directeur Jeffrey van As keek vanuit de tribune tevreden toe. "Ik ben een oud-voetballer dus die vinden allemaal dat dat hoort bij het voetbal. Het hoort ook gewoon bij dit stadion en bij deze club."

Sportpark Kaalheide
De selectie van Roda kan nu niet meer iedere dag op het veld in het stadion trainen, dan zou het veld belast worden. Daarom gaat trainer Jurgen Streppel met zijn team vooral weer op de velden van Sportpark Kaalheide trainen. Vrijdag 13 augustus moet het nieuwe veld in het stadion volledig bespeelbaar zijn. Dan speelt Roda JC de eerste thuiswedstrijd tegen Excelsior.

Geen excuus
Het voetbalhart van de technisch directeur gaat sneller kloppen van echt gras, maar het heeft meer voordelen. "In het verleden was het nog weleens een excuus bij nieuwe spelers om niet bij Roda te tekenen, omdat er kunstgras lag. Dat valt nu weg."

Grote clubs
Het gras komt van Hendriks Graszoden uit Heythuysen dat ook wereldwijd bij grote clubs het gras levert. Denk bijvoorbeeld aan clubs zoals Bayern M√ľnchen, Inter Milaan en Feyenoord.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen