Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: moeder en zoon doen samen aan truckspotten

Geplaatst opdinsdag 2 maart 2021 - 15:28

Door weer en wind, op het A2-viaduct bij Laar Truckspotten. Manuela van de Sande en haar zoon Bram Hoogerheide van 13 jaar doen het al jaren.

Vier uur per week, en in de vakantie nog langer. Truckspotten is hun lust en hun leven. En de voorbijrazende vrachtwagenchauffeurs weten dat.

Favoriet
"Mijn favoriet blijft toch de Scania en DAF vrachtwagens. Maar ik rij in alle modellen", zegt vrachtwagenchauffeur Manuela.

"De connecties tussen de chauffeurs is geweldig", zegt Bram als er een truck voorbij rijdt en luidt toetert. "Als je ze beter leert kennen, kun je ook eens een keer mee rijden."

1500 volgers
De facebookpagina van Bram en Manuela heeft inmiddels al 1500 volgers. En volgens Bram doen chauffeurs er alles aan om maar op die pagina te komen. "Soms rijdt een vrachtwagenchauffeur ook expres even langs om te toeteren en op de foto te gaan."

Moeder en zoon hebben geen favoriet om naar te kijken. "Natuurlijk is het leuk als er een vrachtwagen komt met veel toeters en bellen. Maar zeker ook neutrale vrachtwagens zijn de moeite waard. Die chauffeurs vinden het ook leuk om hun truck terug te zien op onze kanalen, zoals onze website."

Dat zoon Bram later ook vrachtwagenchauffeur wordt, is geen verrassing. "Het zit in het bloed. Mijn vader is ook vrachtwagenchauffeur."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen